Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Paulina Guzik
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 609 476 846

tel. 695999892

tel. 537396003

tel. 536 333 202

tel. 537 226 018

tel. 733 369 043

tel. 533 162 960

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Paulina Guzik
Paulina Guzik
Ukryj kalendarz
03 Maj

Krewetki na maśle, z czosnkiem, winem, oliwą i pietruszką

Krewetki na maśle z czosnkiem, winem, oliwą i pietruszką to zdecydowanie jeden z Waszych ulubiony przepisów w rozpisywany przeze mnie dietach. Dobrej jakości krewetki są bardzo dobrym źródłem białka, witaminy B12 oraz magnezu, cynku i wapnia. Nie zawierają praktycznie wcale tłuszczu dlatego śmiało można włączyć je do niskokalorycznej diety.

Krewetki 150 g

Masło 25 g

Oliwa 15 g

Wino białe wytrawne 30 g

Czosnek 3 ząbki

Natka pietruszki 2 łyżki

Sok z cytryny 1 łyżka

sól do smaku

Bułka grahamka

Mrożone krewetki rozmrozić. Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (pozostawić ogonki). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni rozpuścić połowę masła, dodać drobno posiekany czosnek i smażyć przez 30 sekund. Dodać krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony. Wlać wino i na większym ogniu odparować. Zmniejszyć ogień do średniego, krewetki przewrócić na drugą stronę i smażyć przez 1,5 minuty. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę z oliwek. Roztopić masło i odstawić z ognia. Doprawić cytryną, solą i podawać z kawałkami bułki.

 

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ