Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Paulina Guzik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Eliza Szelest
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Paulina Knop
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 609 476 846

tel. 695999892

tel. 537396003

tel. 536 333 202

tel. 536 555 000

tel. 733 369 043

tel. 533 162 960

tel. 533 800 553

tel. 509 762 945

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Paulina Guzik
Paulina Guzik
mgr inż. Eliza Szelest
mgr inż. Eliza Szelest
mgr inż. Paulina Knop
mgr inż. Paulina Knop
Ukryj kalendarz
26 Sty

Rozgrzewająca tajska zupa z krewetkami i soczewicą

Czy Wam także zima daje się we znaki?

Czapki, szaliki, grube kurtki, mrozy.. aż chciałoby się pojechać w jakieś ciepłe miejsce. ;)

W związku z tym, że nie zawsze jest to aż tak szybko osiągalne proponuję idealną opcję na długie zimowe wieczory. Taką, która przeniesie Was wprost do samej kolebki gorącej kuchni orientalnej.

Składniki (na około 4-5 porcji):

  • 250 g krewetek
  • 2 cebule szalotki 
  • 1 duża marchewka
  • 1/3 dużego batata
  • 1/2 cukinii
  • 5 średnich pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g soczewicy zielonej 
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • sos Sambal Oelek, zielona pasta curry, sos sojowy, 100 ml białego wyrawnego wina, masło klarowane, kurkuma,  kardamon, gałka muszkatałowa, czosnek
  • świeża kolendra

W głębokim garnku zeszkliłam posiekaną szalotkę na maśle klarowanym, po chwili podlałam białym winem i dodałam obrane z pancerzyków krewetki, dodałam pokrojone w cienkie plasterki warzywa i pieczarki, na końcu do duszących się składników dodałam soczewicę (u mnie konserwowa -  w przypadku użycia świeżej można najpierw ją osobno ugotować).  W międzyczasie wszystko doprawiłam wyżej wymieionymi przyprawami. Na koniec pozostało tylko dolać ok 1 l wody oraz mleko kokosowe i pozostawić całą miksturę na wolnym ogniu na ok 20-30 minut, aby warzywa zmiękły. Już na talerzu dodałam kolendrę.  

Pycha!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ