Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Paulina Guzik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Eliza Szelest
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Paulina Knop
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 609 476 846

tel. 695999892

tel. 537396003

tel. 536 333 202

tel. 536 555 000

tel. 733 369 043

tel. 533 162 960

tel. 533 800 553

tel. 509 762 945

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Paulina Guzik
Paulina Guzik
mgr inż. Eliza Szelest
mgr inż. Eliza Szelest
mgr inż. Paulina Knop
mgr inż. Paulina Knop
Ukryj kalendarz
05 Sier

Indyk w sosie kurkowym z kaszą bulgur

Sezon kurkowy w pełni dlatego śpieszmy się go wykorzystać ;) W swojej kuchni najczęściej wykorzystuje je jako dodatek do jajecznicy, omleta, zapiekanek lub jako składnik sosu do mięs lub makaronów. Koniecznie wypróbujcie ten przepis:)

Składniki na 1 porcję:

150g filetu z indyka

300g kurek

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 mały jogurt naturalny

2 łyżeczki oliwy

50g kaszy bulgur

garść świeżego koperku

sól, pieprz do smaku

Kurki zalać wodą i dokładnie wypłukać, w razie potrzeby doczyścić szczoteczką,  sprawdzić czy są czyste i osuszyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i zeszklić posoloną cebulę, dodać czosnek. Wymieszać. Następnie dodać kurki i smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut. Zestawić z ognia, odczekać 2 minuty i wlać jogurt, wsypać koperek i dokładnie wymieszać Doprawić solą, pieprzem.

Filet z indyka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do miękkości na łyżeczce oliwy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanego indyka dodać do sosu kurkowego. Całość dokładnie wymieszać.

Kaszę bulgur ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ